Hurrá, megint itt a hétvége! Ha szeretnél egy gyors vacsorát összedobni, akkor ezt szívből ajánlom. Nagyon finom! Viel Spaß!
A németek előszeretettel fogyasztanak halat. A legelterjedtebb és leggyakrabban fogyasztott halfajta a hering, amit igen változatosan készítenek el. Az édesvízi halak közül az étlapokon leggyakrabban a pisztránggal találkozhatunk, de kedvelik a pontyot, keszeget, a fogast (más néven süllőt) is. A tengeri herkentyűket általában a tengerparti régiókban fogyasztják. Mind a halakat, mind a herkentyűket előszeretettel grillezik.
De most nézzünk egy másik elkészítési módot, amit akár tízóraira, akár vacsorára kenyérre kenve, sok friss salátával fogyaszthatunk.
Guten Appetit!
Thunfischpaste
Zutaten:
1 Dose Thunfisch in Öl
2 EL Margarine
3 - 5 EL Senf
Verschiedene Gewürze, Gemüse und Kräuter (z.B. Pfeffer, Paprika, Schnittlauch, Zwiebeln, Chili u.ä.)
1 TL Salz
Zubereitung:
Zuerst den Thunfisch in eine Tasse geben. Eventuell das Öl vorher abtropfen lassen. Dann die Margarine und den Senf dazu mischen.
Dann das Salz und die restlichen Zutaten dazu geben und das Ganze ordentlich verrühren.
Nun hat man eine wirklich fettige, aber dafür sehr leckere Paste, welche man ein paar Tage im Kühlschrank aufbewahren kann.
Egy kis segítség
abtropfen (-te, h.-t) - lecsepegtet
restlich - maradék
verrühren (-te, h.-t) - elkever
aufbewahren (-te, h.-t) – eltart (megőriz)