Rablóhús grillen vagy sütőben

Rablóhús grillen vagy sütőben
publikálva: 2018. March 21.
 

Ugyan most úgy tűnik, hogy még messze a nyár, de megpróbálhatjuk egy kicsit előrehozni. A rablóhúst szerencsére sütőben is elkészíthetjük, így varázsolva otthonunkba egy kis nyári hangulatot. Természetesen a recept megértését most is szószedet segíti. Viel Spaß!

Räuberspieße

Zutaten für eine Portion

350 g Schnitzelfleisch

2 große Zwiebeln

50 g Schinkenspeck

Öl

Gin

Für die Marinade:

125 ml Wasser

4 EL Wein, rot

1 EL Essig

1 Zehe Knoblauch

1 Prise Thymian

Pfeffer

Salz

Zubereitung

Das Fleisch in Würfel schneiden. Die Zwiebeln vierteln. Paprika und Schinkenspeck in Scheiben schneiden. Alle Zutaten abwechselnd auf Spieße ziehen. Die Spieße etwa eine Stunde in die Marinade legen. Herausnehmen, abtropfen lassen. Mit Öl einpinseln und etwa 15 Minuten grillen. Mit Gin flambieren.


Németrevaló szótár

s Schnitzelfleisch (-(e)s) – szelethús

r Schinkenspeck (-(e)s) – sonkaszalonna

e Marinade (-, -n) - pác

r Thymian (-s, -e) – kakukkfű

vierteln (-te, h.-t) – négybe vág

abtropfen (-te, h.-t) – lecsepegtet

einpinseln (-te, h.-t) – beecsetel

 

Főznél még "németeset"?

Visszalépés az előző oldalra...