Őszi lekvár - nyáron

Őszi lekvár - nyáron
publikálva: 2018. August 5.
 

Mindjárt itt van az ősz, ráadásul az idén minden előbb érik. Így pont időben vagyunk ahhoz, hogy színesítsük az éléskamrát télire. Mondjuk egy nagyon finom, zamatos vegyeslekvárral. Viel Spaß!

Zutaten für eine Portion

400 g Pflaumen (Zwetschgen)

400 g Birnen

400 g Äpfel

300 ml Saft (Holundersaft)

Zimt

Nelkenpulver

500 g Gelierzucker 3:1

Zubereitung

Pflaumen gewaschen und entsteint, puren Holundersaft sowie die kleingeschnittenen, geschälten Birnen und Äpfel in einen großen Topf geben. Dazu eine Stange Zimt oder 1 EL Zimtpulver und 1/2 TL Nelkenpulver sowie 500 g Gelierzucker 3:1. Alles zusammen gut 6 Minuten kochen. Wer keine Fruchtstücke in der Marmelade möchte, kann die Fruchtmasse mit einem Zauberstab pürieren.

Die Marmelade schmeckt sehr fruchtig.

Forrás: chefkoch.de


Németrevaló miniszótár

r Holundersaft (-(e)s, -¨e) – bodzalé

entsteinen (-te, h.-t) – kimagoz

kleingeschnitten – apróra vágott

s Zimtpulver (-s) – őrölt fahéj

s Nelkenpulver (-s) – őrölt szegfűszeg

r Gelierzucker (-s) – cukros zselatin

fruchtig - gyümölcsízű



Ha szeretnéd az újdonságokat közvetlenül az emailfiókodba megkapni, akkor iratkozz fel a hírlevélre vagy regisztrálj. Én ez utóbbit javaslom, mert a gdpr miatt ugyanazokat a dolgokat kell jóváhagynod (semmi különbség), viszont regisztráltként INGYEN hozzáférsz az ÖSSZES NYELVTANI MAGYARÁZATHOZ, illetve KORLÁTLANUL a nyelvtanulást segítő JÁTÉKOKHOZ.

Regisztrálok


Zöldbabot eltenni sincs még késő

Visszalépés az előző oldalra...